Calatorii extreme

CALATORII EXTREME

„Sufletul meu inseteaza de dor dupa Dumnezeu, dupa Dumnezeul cel Viu!

Cand voi putea veni sa ma infatisez inaintea lui Dumnezeu?” Psalmul 42v2

 CHINA: Bob Fu

 Profesorul chinez Bob Fu si sotia sa tineau studii biblice in sate izolate din China. Foamea locuitorilor dupa Cuvantul lui Dumnezeu nu inceta sa-i uimeasca.

O astfel de calatorie in satele acestea, pe care n-o poate uita, a inceput cu un drum de doisprezece ore cu autobuzul, in care liderul bisericii locale a stat in dreptul unei ferestre sparte pentru ca ploaia sa nu intre şi astfel Bob sa se poata odihni.

In noaptea urmatoare, au condus un microbuz vechi pe niste drumuri noroioase si pline de gropi, pana cand s-au impotmolit. Apoi au condus un tractor timp de cateva ore prin ploaia torentiala pana ce si acesta s-a impotmolit. Dupa aceea, au umblat pe jos toata noaptea, la lumina lunii, alunecand si cazand de multe ori in noroi.

Au ajuns dimineata urmatoare, fiind intampinati cu multa caldura. Satenii au inceput sa vina la casa in care biserica se aduna de obicei, pentru a se ruga, cu doua ore inainte de inceperea programului propriu zis.

Unii dintre ei mersesera mai mult de 80 de kilometri doar ca sa poata auzi Cuvantul lui Dumnezeu. In casa aceea nu existau scaune, asa ca cei prezenti stateau pe pietre sau pe bucati de lemn. In aceasta zona insa ei se bucurau de o alta mare binecuvantare: drumurile erau atat de proaste, incat era imposibil ca politia sa ajunga la ei. Pentru cateva zile, se puteau inchina cu toata libertatea!

Fiecare dintre ei se confruntase cu conditii extreme de calatorie, dar niciunul nu considera ca a facut vreun sacrificiu. Ei aveau doar o dorinta, ca David, care era atras spre inchinare cu fiecare parte a intregii sale fiinte.

Pentru cei din tari persecutate, biserica nu este ceva optional; este ceva vital! In contrast, in tarile libere multi oameni se decid de la saptamana la saptamana daca sa se duca sau nu la intalnirea bisericii.

Oare vor avea timp? Oare va ploua? N-ar fi mai bine sa doarma cu cateva ore mai mult, mai ales ca toata saptamana s-au trezit asa devreme pentru a merge la serviciu? Si pana la urma urmei, subiectul predicii de azi nu se anunta atat de interesant…

Spre rusinea noastra, multi dintre noi ne lovim de multe ori de astfel de intrebari, incercand sa decidem daca biserica este vrednica de a fi inclusa in orarul nostru.

Pentru David si altii, a merge sa te intalnesti cu Dumnezeu era o chestiune asupra careia nu era loc de discutie. Ba chiar, ei nu ar fi lasat nimic sa intervina intre ei si acel timp de inchinare.

Cand a fost ultima oara cand i-ai cerut lui Dumnezeu sa-ti dea o dorinta dupa inchinare ca aceasta? Roaga-l astazi, si fa-ti loc in agenda pentru a te intalni cu Dumnezeu si cu Biserica Lui.

Traducere din “Extreme Devotion” – The Voice of the Martyrs, Mihaela Adam

Material preluat din InfoMisionar nr. 78

Anunțuri

Un gând despre &8222;Calatorii extreme&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s