Dragul meu

Dragul Meu,

Copilul Meu, astazi am un mesaj pentru tine, ti-l voi sopti la ureche, ca sa imbrace cu slava norii negrii ce s-ar putea ivi si sa netezeasca locurile colturoase pe care iti va calca piciorul. E scurt – doar sase cuvinte –  lasa-l sa coboare cat mai adanc in sufletul tau; foloseste-l ca perna pe care sa-ti odihnesti fruntea trudita:

LUCRUL ACESTA VINE DE LA MINE.

Te-ai gandit vreodata ca tot ceea ce ti se intampla tie ma priveste si pe Mine? ,,fiindca cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.”(Zaharia 2:8)

Cand ispitele te asediaza, iar ,,dusmanul navaleste ca un potop”, vreau sa stii ca lucrul acesta vine de la Mine; caslabiciunea ta are nevoie de taria Mea si ca vei fi in siguranta daca Ma vei lasa sa lupt pt tine. Tu ai ,,pret in ochii Mei” (Isaia 43:4). De aceea gasesc placere in educarea ta.

Te lupti cu dificultati financiare? Iti vine greu sa o scoti la capat? Lucrul acesta vine de la Mine fiindca punga ta e la Mine si eu vreau sa iei de la Mine si sa te bizui pe mine. Resursele Mele sunt nelimitate (Filipeni 4:19). Am sa-ti dovedesc fagaduintele Mele. Sa nu se spuna despre tine: ,,n-ai avut incredere in Domnul Dumnezeul tau” (Deuteronom 1:32).

Te gasesti in imprejurari grele, inconjurat de oameni care nu te inteleg, care nu tin seama niciodata de preferintele tale, care te imping pe ultimul plan? Lucrul acesta vine de la Mine. Eu sunt Dumnezeul circumstantelor. N-ai ajuns aici din intamplare; e locul pe care Eu ti l-am pregatit. N-ai cerut tu sa fii smerit? Ei bine, te-am asezat exact in scoala unde se preda lectia smereniei; colegii tai si ceea ce e in jurul tau nu fac altceva decat sa implineasca voia Mea.

Strabati o noapte a intristarii? Si lucrul acesta vine de la Mine. Eu sunt un ,,Om al durerii si obisnuit cu suferinta”. Eu am ingaduit ca sperantele sa-ti fie inselate de mangaieri pamantesti, pentru ca, intorcandu-te la Mine, sa primesti o mangaiere vesnica (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Te-a dezamagit vreun prieten? Unul inaintea caruia ti-ai deschis inima? Lucrul acesta vine tot de la Mine. Eu am lasat sa vina peste tine dezamagirea, pentru ca astfel sa inveti. Vreau sa fiu Partasul gandurilor tale. A raspandit cineva zvonuri neadevarate despre tine? Lasa-le in seama Mea si apropie-te de Mine, caci Eu sunt adapostul tau ferit de ,,vrajba limbilor” si Eu voi face ,,sa straluceasca dreptatea ta ca lumina si dreptul tau ca soarele la amiaza” (Psalmul 37:6).

Ti s-au dat peste cap planurile? Esti istovit si doborat la pamant? Lucrul acesta vine de la Mine. Tu ti-ai facut singur planuri si ai venit apoi la Mine cerandu-mi sa le binecuvintez, dar vreau sa ma lasi pe Mine sa izvodesc planuri in locul tau si atunci am sa-mi asum raspunderea pentru infaptuirea lor; pentru ca ,,lucrul este mai presus de puterile voastre si nu-l puteti face singuri” (Exod 18:18). Tu esti un instrument, nu un factor de actiune.

Ravneai sa faci lucruri mari pentru Mine, dar in schimb te-ai vazut dat la o parte si abandonat pe un pat de durere si de neputinta? Iata inca un lucru care vine de la Mine. N-am reusit sa-ti atrag atentia in zilele tale aglomerate si tin sa te

invat cateva dintre lectiile Mele cele mai adanci: ,,Si cei ce stau si asteapta slujesc la randul lor”. Unii din lucratorii Mei cei mai de seama sunt cei exclusi din slujirea activa, ca astfel sa se deprinda in a manui arma rugaciunii.

Ai fost chemat pe neasteptate sa ocupi o functie dificila si de mare raspundere? Avanta`te spre Mine. Vreau sa fii incredintat ca orice stramtorare se afla in stapanirea mea. ,,Pentru aceasta te va binecuvanta Domnul, Dumnezeul tau, in toate lucrurile de care te vei apuca” (Deuteronom 15:10).

Astazi asez in mainile tale un ulcior cu undelemn sfant; foloseste-l dupa placul inimii, copilul Meu. Unge cu el orice imprejurare care se iveste, orice vorba care te indurereaza, orice obstacol care iti starneste nerabdarea, orice descoperire a propriilor tale slabiciuni! Tine minte, obstacolele sunt povete dumnezeiesti. Pe masura ce vei invata sa ma vezi pe Mine in toate lucrurile, durerea ta va inceta. Deaceea ,,puneti`va la inima toate cuvintele pe cari va jur astazi sa le porunciti copiilor vostrii… caci nu este un lucru fara insemnatate pentru voi; este viata voastra si prin aceasta va veti lungi zilele in tara pe care o veti lua in stapanire” (Deuteronom 32:46,47)

,,This things is from Me“- Laura A. Barter Snow

Suggested by Tami

Anunțuri

Un gând despre &8222;Dragul meu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s