Lumea e oglinda ta

Se zice ca demult, intr-un sat mic si indepartat, era o casa parasita. Intr-o ziaaaaa, un catelus, cautand adapost pentru a se ascunde de soare, s-a strecurat printr-o crapatura a uneia dintre usile casei. A urcat incet scarile vechi de lemn. Sus a dat peste o usa intredeschisa; incet, a intrat in incapere.

Spre surprinderea lui, si-a dat seama ca in camera mai erau inca 1000 de catelusi care-l priveau fix asa cum ii privea si el pe ei. Catelusul a inceput sa dea din coada si sa ciuleasca urechile putin cate putin. Si ceilalti catelusi au facut la fel. Mai apoi a zambit si a latrat vesel la unul din ei. Catelusul s-a mirat sa vada ca toti cei 1000 de catelusi ii zambeau si ei si latrau cu bucurie inspre el! Cand a iesit din camera si-a spus in sinea lui: „ce loc frumos! O sa mai vin pe aici sa-i mai vizitez!”

animals_dogs_funny_dog_013643_Dupa un timp, un alt catelus fara stapan a intrat in acelasi loc. Dar, spre deosebire de primul, acesta, cand i-a vazut pe cei 1000 de catelusi, s-a simtit amenintat pentru ca il priveau intr-un mod agresiv. Pe urma a inceput sa maraie; imediat a observat ca si cei 1000 de catelusi maraiau la el. A inceput sa latre cu furie; ceilalti 1000, la fel. Cand a iesit din camera, catelusul si-a zis: „ce loc ingrozitor! Nu mai vin niciodata aici!”

In fata casei scria:  „casa celor 1000 de oglinzi”. Toate feţele din lume sunt oglinzi”. Decide ce chip vei arata celor din jur… Iti vor raspunde pe masura.

Lucrurile cele mai frumoase din lume nu se vad si nici nu se ating, se simt doar cu inima. Mai intai trebuie sa ploua ca apoi sa apara curcubeul!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s