Despre dragoste

“El a raspuns:”Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti.”  Luca 10:27

 

Pentru Dumnezeu dragostea adevarara inseamna hranire si ingrijire, adica, ocrotire (hranire) si asigurare (ingrijire) a fericirii, a sanatatii si a cresterii spirituale a celuilalt – in acelasi fel in care ne ocrotim si ne ocupam de propia noastra fericire, sanatate si crestere spirituala. Dragostea adevarata il va hrani si-l va ingriji, adica il va ocroti si va purta de grija celuilalt.

De aceea dragostea adevarata nu va profita si nici nu va abuza emotional sau fizic de celalalt, pentru ca lucrul acesta nu-l hraneste, nici nu duce la fericirea, sanatatea si cresterea spirituala.

 

Dragostea agape este un rapsuns neconditionat care priveste persoana in totalitatea ei: “te iubesc in pofida” (slabiciunilor care le vad la tine). Ea este preocupata de bunastarea celuilalt, este lipsita de orice dorinta de a stapani asupra celuilalt, de a primi multumiri din partea sa, sau de a gasi satisfactie in ceea ce face. Ea depaseste aceste lucruri, ajungand la disponibilitatea de a darui atunci cand cel iubit nu poate raspunde pe masura, fie din cauza unei boli, a unui esec, fie pur si simplu din cauza unui moment de slabiciune. Este o dragoste care poate reface legaturile afectate de necredinciosie, indiferenta sau de gelozie.

 

Cel mai bun exemplu al acestui tip de dragoste este insusi Dumnezeu. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Ioan 3:16

                Este greu de multe ori sa-i iubesti pe cei din jur, dar haideti sa cerem plini de credinta in fiecare rugaciune sa ne dea Domnul putere sa iubim si sa fim plini de dragoste. “Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui ,ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice i-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut.” 1 Ioan 5:14-15

               

Este voia Lui Dumnezeu sa Il iubim pe El si sa ne iubim unii pe altii, altfel nu ne-ar fi dat aceasta porunca. Si daca este voia Lui, inseamna ca ii putem cere cu indrazneala sa ne umple de dragoste.                                                                                                

 

Articol scris de Ada-Lorena Andruş

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Despre dragoste&8221;

  1. dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta! (io ink mai am de lucru la asta:P)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s